Reggeli ötletek minden napra

Trópusi ízek

2015. február 16. - Katonaévi

Ananász, mangó, kókusz... Akár a trópusokon is lehetnénk, de sajnos hiányzik a pálmafa és a tengerpart, na és persze egyelőre még a meleg is. Szóval itt vagyunk a hideg télben, de ez a hármas kombináció reggelire kissé mégis feledteti velünk ezt az érzést. 

tropusi_izek2.JPG

Hozzávalók 2 személyre: 

120 g zabpehely 
10 dkg aszalt mangó 
40 dkg ananász 
10 dkg kókusz 
3 ek méz 
Kókusztej 

Elkészítés: A gyümölcsöket kockázzuk fel. A mangót kb. 0,5 cm darabokra, az ananászt kb. 1 cm-es darabokra. A zabpelyhet főzzük annyi kókusztejben, hogy éppen ellepje. Adjuk hozzá az aprított mangó felét, és főzzük együtt a pehellyel. Forrás után főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely egy tapadásmentes serpenyőben kissé pirítsuk meg a kókuszt, annyira hogy aranybarna legyen, de még maradjanak benne fehér részek is. 
Amikor megfőtt a zabpehely adjuk hozzá a mézet és alaposan keverjük el. Ezután tálaljuk és a tetejére tegyük a gyümölcsöket, majd szórjuk meg jó sok kókusszal. 

Elkészítési idő: 15 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr717179429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása