Ananász, mangó, kókusz... Akár a trópusokon is lehetnénk, de sajnos hiányzik a pálmafa és a tengerpart, na és persze egyelőre még a meleg is. Szóval itt vagyunk a hideg télben, de ez a hármas kombináció reggelire kissé mégis feledteti velünk ezt az érzést.
Hozzávalók 2 személyre:
120 g zabpehely
10 dkg aszalt mangó
40 dkg ananász
10 dkg kókusz
3 ek méz
Kókusztej
Elkészítés: A gyümölcsöket kockázzuk fel. A mangót kb. 0,5 cm darabokra, az ananászt kb. 1 cm-es darabokra. A zabpelyhet főzzük annyi kókusztejben, hogy éppen ellepje. Adjuk hozzá az aprított mangó felét, és főzzük együtt a pehellyel. Forrás után főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely egy tapadásmentes serpenyőben kissé pirítsuk meg a kókuszt, annyira hogy aranybarna legyen, de még maradjanak benne fehér részek is.
Amikor megfőtt a zabpehely adjuk hozzá a mézet és alaposan keverjük el. Ezután tálaljuk és a tetejére tegyük a gyümölcsöket, majd szórjuk meg jó sok kókusszal.
Elkészítési idő: 15 perc
Jó étvágyat! :)