Kezdődik a spárgaszezon! A következő néhány hónapban érdemes minél többen fogyasztani, hiszen rengeteg jótékony hatása van. A benne levő E- és B3-vitamin jótékonyan hat a vérkeringésre, szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet is. C-vitamin-, gyümölcssav- és mangántartalma gondoskodik a zsírégetés fokozásáról. A folsav, a vas és a réz segít a vérképzésben, és fitté varázsol, a rengeteg ballasztanyag pedig a jó emésztésért felel. Tojással és pirítóssal fogyasztva igen laktató is.
Hozzávalók 1 szendvicshez:
- 1 szelet kenyér
- Vaj
- 3 szál spárga
- 1 tojás
- Csipet só és bors
Elkészítés: Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy pici vajat, tegyük bele a spárgát, sózzuk meg és pároljuk kb. 10 percig. Közben készítsük el a tükörtojást és a pirítóst. A pirítóst kenjük meg vajjal, tegyük rá a megpuhult spárgát majd a tetejére a tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Elkészítési idő: 15 perc