Reggeli ötletek minden napra

Tojásos szendvics

2015. április 22. - Katonaévi

tojasos_szendvics.JPG

Kezdődik a spárgaszezon! A következő néhány hónapban érdemes minél többen fogyasztani, hiszen rengeteg jótékony hatása van. A benne levő E- és B3-vitamin jótékonyan hat a vérkeringésre, szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet is. C-vitamin-, gyümölcssav- és mangántartalma gondoskodik a zsírégetés fokozásáról. A folsav, a vas és a réz segít a vérképzésben, és fitté varázsol, a rengeteg ballasztanyag pedig a jó emésztésért felel. Tojással és pirítóssal fogyasztva igen laktató is. 

 

Hozzávalók 1 szendvicshez

  • 1 szelet kenyér
  • Vaj
  • 3 szál spárga 
  • 1 tojás 
  • Csipet só és bors

Elkészítés: Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy pici vajat, tegyük bele a spárgát, sózzuk meg és pároljuk kb. 10 percig. Közben készítsük el a tükörtojást és a pirítóst. A pirítóst kenjük meg vajjal, tegyük rá a megpuhult spárgát majd a tetejére a tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

Elkészítési idő: 15 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr807389580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása