100 g friss kínai datolyában (jujubában) 300-500 mg C-vitamin található, ami 70-80-szorosa az almában, és 100-szorosa a körtében fellelhető mennyiségnek. A jujubát ezért “természetes C-vitamin tabletta” néven is emlegetik.Nálunk leginkább aszalt formában juthatunk hozzá, de a jó hír, hogy a friss datolyának és a szárítottnak majdnem teljesen megegyező a tápértéke! Azt is meg kell róla említeni, hogy nagyon édes és nagyon finom, kiváló nassoláshoz is.
Hozzávalók 2 személyre:
- 120 g zabpehely
- 1 érett banán
- 100 g datolya
- 2 ek méz
- 50 g kókusz
Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely, karikázzuk fel a banánt és magozzuk ki, majd vágjuk apró darabokra a datolyát. Amikor megfőtt a zabpehely keverjük bele a mézet, majd adjuk hozzá a banánt, és a datolyát, végül szórjuk meg a kókusszal.
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat! :)