Reggeli ötletek minden napra

Datolyás zabpehely

2015. április 13. - Katonaévi

bananos-datolyas_zabpehely.JPG

100 g friss kínai datolyában (jujubában) 300-500 mg C-vitamin található, ami 70-80-szorosa az almában, és 100-szorosa a körtében fellelhető mennyiségnek. A jujubát ezért “természetes C-vitamin tabletta” néven is emlegetik.Nálunk leginkább aszalt formában juthatunk hozzá, de a jó hír, hogy a friss datolyának és a szárítottnak majdnem teljesen megegyező a tápértéke! Azt is meg kell róla említeni, hogy nagyon édes és nagyon finom, kiváló nassoláshoz is. 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 120 g zabpehely 
  • 1 érett banán
  • 100 g datolya
  • 2 ek méz 
  • 50 g kókusz 

Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely, karikázzuk fel a banánt és magozzuk ki, majd vágjuk apró darabokra a datolyát. Amikor megfőtt a zabpehely keverjük bele a mézet, majd adjuk hozzá a banánt, és a datolyát, végül szórjuk meg a kókusszal. 

Elkészítési idő: 10 perc 

Jó étvágyat! :) 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr617364758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása