Reggeli ötletek minden napra

Fokhagymás zabpalacsinta

2015. március 27. - Katonaévi

fokhagymas_palacsinta.JPG

 

A palacsintát leginkább édességként ismerjük, bár a hagyományos magyaros ételek között is találunk sós változatot, gondoljunk csak a Hortobágyi húsos palacsintára. Most egy húsmentes, de a hagyományos palacsintától igencsak eltérő variációt mutatok Nektek, ez a Fokhagymás zabpalacsinta. Gyorsan elkészül és nagyon ízletes :) 

Hozzávalók 8 db palacsintához: 

Palacsinta 

  • 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt 
  • 5 dkg zabpehely
  • 150 ml joghurt 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 2 dkg olvasztott vaj vagy 2 ek olívaolaj
  • 1 csapot tk só 
  • 1/2 tk bors 

Öntet

  • 150 ml tejföl 
  • 1/2 lila hagyma
  • 1/2 tk só

 

Elkészítés: Verjük fel a tojást és a joghurtot egy közepes tálban, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, lisztet, sütőport, vajat, sót és préseljük bele a fokhagymát. Alaposan keverjük el. Egy kisebb merőkanállal halmokat pakoljunk a palacsintasütőbe, úgy hogy 4 darab palacsintát tudjunk sütni egyszerre. Közepes hőfokon süssük néhány percig az egyik oldalán, amíg kicsit megpirul, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük aranybarnára. 

Amíg sülnek a palacsinták készítsük el az öntetet. A hagymát aprítsuk fel, adjuk a tejfölhöz a sóval együtt és jól keverjük el. 

Amikor megsültek a palacsinták, az öntettel együtt tálaljuk. 

Elkészítési idő: 25 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr987306848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A_blogger 2015.03.28. 19:13:41

Ezt ki kellene próbálni!
süti beállítások módosítása