Reggeli ötletek minden napra

Mazsolás zabpehely

2015. április 07. - Katonaévi

 fahejas-mazsolas_zabpehely.JPG

A Húsvét véget ért, minden visszaáll a régi kerékvágásba. Biztosan Ti is jó sok sonkát, tojást, kolbászt ettetek, ahogy az ilyenkor szokás. Ezek az ünnepek nem épp a diétáról szólnak, ilyenkor mindenki egy kicsit elengedi magát, és jól megpakolja a bendőjét :) Viszont, ha már elmúlt az ünnep, és elfogyott a sonka, tisztítsuk meg a gyomrunkat egy kis zabpehellyel. 

Hozzávalók 2 személyre

  • 150 g zabpehely 
  • Víz
  • 2 marék mazsola
  • 2 ek barna cukor 
  • 1 tk fahéj 

Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3 percig. Amikor megfőtt, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a barna cukrot, mazsolát és a fahéjat. Alaposan keverjük el. 

Elkészítési idő: 10 perc

Jó étvágyat! :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr397320306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egysegelem 2015.04.07. 20:34:50

Ez szimplan zabkasa, evek ota eszem, de egy rendes evesre 5 dekat eleg megfozni, 15 dekabol egy csalad megreggelizik. Tejben fozve (vagy vegyesen vizben es tejben) finomabb lesz az eredmeny. Cukor sem kell bele, ha a mazsola jo minosegu, viszont egy almat bele lehet reszelni, es attol megjobb. Aki szereti edesen tegyen bele canderelt, felesleges a cukor. Nagyon jo reggeli, sokaig nem lesz ehes utana az ember.

Katonaévi 2015.04.08. 14:07:31

A 15 dkg két főre értendő, ahogy az elején is írtam "Hozzávalók 2 személyre". Egyetértek abban, hogy ez 1 személyre sok lenne. Ha megnézed a recepteket, már elég sok zabpelyhes receptet tettem fel és a legtöbb cukor nélküli, mézzel, eritritollal vagy nyírfacukorral édesítem, ha szükséges, a Canderelt nem pártolom. Ezt a változatot is kipróbáltam édesítővel, de nekem barna cukorral ízlett a legjobban, ezért így tettem fel. Ettől függetlenül persze mindenki azzal édesíti, amivel szeretné, sőt akinek nem kell bele semmilyen édesítő, ahogy Neked sem, természetesen az a legszerencsésebb eset, az fogyassza úgy bátran :)
süti beállítások módosítása