Reggeli ötletek minden napra

Ananászos-földimogyorós zabpehely

2015. április 20. - Katonaévi

ananaszos-foldimogyoros_zabpehely.JPG

Az ananásztól, emésztést gyorsító hatása révén, gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. 

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 120 g zabpehely 
  • Víz
  • 1/2 közepes ananász 
  • 1 marék földimogyoró (héj nélkül) 
  • 2 ek méz 
  • 2 ek kókusz 

Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely vágjuk apró kockákra az ananászt és szabadítsuk meg a héjától a földimogyorót, majd egy serpenyőben pirítsuk néhány percig a kókuszt, amíg kissé barnás színű lesz. Amikor megfőtt a zabpehely, keverjük bele a mézet, majd adjuk hozzá az ananászt és a földimogyorót, végül pedig szórjuk meg a pirított kókusszal. 

Elkészítési idő: 10 perc 

Jó étvágyat! :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr567383656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása