Már biztosan Ti is beszereztétek a sonkát, kifestettétek a tojásokat, egy szóval gőzerővel várjátok, hogy megérkezzen a nyuszi. Azért a reggeliről ne feledkezzünk meg ma sem, de hogy a gyomrunkat ne terheljük így a nagy sonkás ünnep előtt, mára egy könnyű és finom receptet ajánlok Nektek.
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 dl tej
- 4 ek búzadara (gríz)
- 2 ek zabkorpa
- 2 ek nyírfacukor/eritritol
- 1 ek barna cukor
- 1 db alma
- 1 ek fahéj
Elkészítés: A tejet öntsük egy kisebb edénybe majd adjuk hozzá a búzadarát és a zabkorpát. Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sűrű, kicsit még folyós legyen, amikor levesszük a tűzről. Amikor elkészült beletesszük a barna cukrot, nyírfacukrot/eritritolt és a fahéjat majd jól elkeverjük. Lereszeljük az almát és azt is belekeverjük a tejbegrízbe.
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat! :)