Reggeli ötletek minden napra

Almás-csokis zabkeksz

2015. április 08. - Katonaévi

almas_zabkeksz.JPG

A házi kekszben az a legjobb, hogy bolti társaival ellentétben nincs tele cukorral, állagjavítóval és még ki tudja milyen a hétköznapi ember számára ismeretlen anyagokkal, viszont ugyanolyan élvezettel majszolhatjuk, uzsonnára is magunkkal vihetjük. Persze egyszerűbb a bolti kekszet a polcról lekapni, de higgyétek el, házilag is pikk-pakk elkészíthetjük. Maximum 20 perc a pepecselős rész, utána már a sütő végzi a dolgát :) 

Hozzávalók 16 db kekszhez:

  • 1 db közepes alma reszelve
  • 100 g zabpehely 
  • 1 tk fahéj
  • 15 dkg karob/étcsoki vagy sztívia csoki pasztilla 
  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 100 g kókuszzsír, felolvasztva
  • 80 g nyírfacukor/eritritol
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Reszeljük le az almát és tegyük egy közepes méretű tálba. Adjuk hozzá a zabpelyhet, fahéjat, lisztet, nyírfacukrot és a szódabikarbónát, majd jól keverjük el. Egy kisebb edényben olvasszuk fel a kókuszzsírt és a mézet, amit öntsünk a száraz keverékhez. Alaposan keverjük el és adjuk hozzá a csoki pasztillákat/étcsokit, majd megint keverjünk rajta egy kicsit. A masszát  kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe és kissé lapítsuk le őket, hogy szép keksz formájuk legyen. Egy sorba kb. 4 keksz kerüljön. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 15 percig vagy amíg aranybarna nem lesz. 

Elkészítési idő: 35 perc, ebből előkészületek 20 perc, sütési idő 15 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr247281149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása