Ez egy cseppet sem alakkímélő reggeli, de az erősebbik nem képviselői és hozzájuk hasonlóan a gyerekek is imádni fogják. A hölgyek meg néha megengedhetik magunknak, hogy ne a kalóriákkal foglalkozzanak, csupán élvezzék a ropogós friss kenyér, a zsíros máj és a roppanós friss zöldségek elegyét :)
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg máj
Liba/Kacsazsír
3 karika paprika
Csipet só
Friss kenyér
Friss zöldségek ízlés szerint
Elkészítés: A májat alaposan mossuk meg, és hagyjuk ázni egy kisebb tálban kb. 10 percig. Ezután vágjuk a májdarabokat ketté. Tegyük a májat egy kisebb lábasba, majd öntsünk rá annyi zsírt, hogy éppen ellepje. Egy kicsit pirítsuk meg a májat, annyira hogy a külső rétege kivilágosodjon. Ezután adjuk a májhoz a paprikát és a sót, így főzzük közepes hőfokon kb. 20 percig. Ekkor vegyünk ki egy kis darab májat, vágjuk ketté, és ha a belseje is világos és puha, akkor el is készült. Öntsük át egy mutatós kis dobozba vagy üvegbe, tegyük hűtőbe és kb. 1 óra múlva, mikor megdermedt már fogyaszthatjuk is.
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat! :)