Reggeli ötletek minden napra

Tükörtojás cukkini ágyon

2015. április 16. - Katonaévi

tukortojas_cukkinivel.JPG

A legismertebb tojásos étel nálunk a rántotta és a tükörtojás, és hát ezeken túl sokat variálni nem lehet. Vagy mégis? A tükörtojást beleütjük egy serpenyőbe, nem nyúlunk hozzá, nem kevergetjük csak megsütjük és pont. Viszont, ha készítünk mellé "köretet", na akkor már már mindjárt más a helyzet, hiszen azt számtalan módon tudjuk variálni. Én legutóbb cukkiniből készítettem, nézzétek meg hogyan! 

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 1 közepes cukkini 
  • 4 tojás 
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk bors
  • 1/2 tk szárított bazsalikom 
  • 3 ek vaj 

Elkészítés: Először készítsük el a cukkinit. Hámozzuk meg, és szeleteljük fel vékony karikákra. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben és adjuk hozzá a cukkinit. Fedjük le, pároljuk egy kicsit és amikor már kezd puhulni, sózzuk, borsozzuk és a bazsalikommal megszórjuk. Pároljuk még néhány percig, amíg teljesen megpuhul. Ezután készítsük el a tükörtojást és a cukkinivel együtt tálaljuk. 

Elkészítési idő: 15 perc

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr127373510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása