A spenót kitűnő forrása a következő anyagoknak: K-vitamin, A-vitamin-, mangán-, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium-, kálium-, és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin. Ezen kívül ismert forrása az omega-3 zsírsavaknak, niacinnak, és szelénnek. Bár sokak mumusa a spenót, érdemes fogyasztani.
Hozzávalók 2 személyre:
4 marék spenót levél
2 paradicsom
1 paprika
1/3 kígyóuborka
10 dkg feta sajt
olívaolaj
1 mirelit fűszervajas bagett (én a Lidl-ben veszem, de biztosan máshol is lehet kapni)
Elkészítés: Süssük meg a bagettet a csomagoláson előírtak szerint. Amíg sül a bagett készítsük el a salátát. A spenótot tegyük egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal ízlés szerint és jól keverjük el. Ezután vágjuk fel a paradicsomot, paprikát, uborkát és a fetasajtot, majd adjuk a salátához. Ha elkészült a bagett is, tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc (vagy amíg a bagett elkészül, de maximum 15 perc)
Extra tipp: A kisgyerekek jó eséllyel nem fogják megenni a spenótot, így nekik tegyünk külön tálkába a többi zöldségből, abból tudnak csipegetni. Bár nagyon egészséges, szerintem nem kell erőltetni, ha látják, hogy mi megesszük, előbb utóbb ők is rászánják magukat.