Reggeli ötletek minden napra

Spenótsaláta fűszervajas bagettel

2015. február 18. - Katonaévi

A spenót kitűnő forrása a következő anyagoknak: K-vitamin, A-vitamin-, mangán-, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium-, kálium-, és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin. Ezen kívül ismert forrása az omega-3 zsírsavaknak, niacinnak, és szelénnek. Bár sokak mumusa a spenót, érdemes fogyasztani. 

spenotsalata_zoldfuszeres_bagettel2.JPG

Hozzávalók 2 személyre: 

4 marék spenót levél 
2 paradicsom 
1 paprika 
1/3 kígyóuborka 
10 dkg feta sajt 
olívaolaj 
1 mirelit fűszervajas bagett (én a Lidl-ben veszem, de biztosan máshol is lehet kapni) 

Elkészítés: Süssük meg a bagettet a csomagoláson előírtak szerint. Amíg sül a bagett készítsük el a salátát. A spenótot tegyük egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal ízlés szerint és jól keverjük el. Ezután vágjuk fel a paradicsomot, paprikát, uborkát és a fetasajtot, majd adjuk a salátához. Ha elkészült a bagett is, tálaljuk. 

Elkészítési idő: 10 perc (vagy amíg a bagett elkészül, de maximum 15 perc) 

Extra tipp: A kisgyerekek jó eséllyel nem fogják megenni a spenótot, így nekik tegyünk külön tálkába a többi zöldségből, abból tudnak csipegetni. Bár nagyon egészséges, szerintem nem kell erőltetni, ha látják, hogy mi megesszük, előbb utóbb ők is rászánják magukat. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr137184613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása