Ezúttal nem voltam biztos a dolgomban, de gondoltam megéri kockáztatni. Bár, ahogy egy korábbi cikkemben írtam Jennifer Aniston is a sós zabpehely híve, én személy szerint nehezen vettem rá magam, hogy megkóstoljam ilyen formában. De végül rávettem, és az eredményben kellemesen csalódtam. Azt hiszem nem az utolsó próbálkozásom volt ez :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 120 g zabpehely
- Víz
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 8 ek túró
- 2 ek tejföl
- Só (ízlés szerint, illetve függ a szalonna sósságától is)
Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy épp ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely a szalonnát vágjuk fel apró kockákra majd pirítsuk meg lassú tűzön. Amikor megfőtt a zabpehely, vegyük le a tűzről és tegyük félre. A tejfölt keverjük el a túróval. Amikor a szalonna megpirult, a kisült zsírral együtt adjuk a tejfölös túróhoz. Alaposan keverjük el. Kóstoljuk meg és ha szükséges sózzuk egy picit. Ezt a túrós masszát keverjük el a zabpehellyel.
Elkészítési idő: 20 perc
Jó étvágyat! :)
Ha tetszett a recept, kövess a Facebook-on is, hogy ne maradj le a legújabb receptektől!