Ugye, veletek is előfordult már, hogy nem tudtatok mit kezdeni a maradékkal? Előző nap még jóízűen falatoztátok, de másnapra már kicsit állott, kicsit megdermedt állapotban nem tűnt annyira jó választásnak. Hát nálam is megesik ez néha, így egyik reggel gondoltam felhasználom a reggelihez az előző napi párolt zöldség maradékát. Nézzétek meg, hogy "újítottam fel" a már kidobásra váró megmaradt ételt.
Hozzávalók:
- Maradék zöldség
- Vaj
- Tojás (mennyiséget nem írok, mert a maradék mennyiségétől függ)
- Só
Elkészítés: Egy pici vajat forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőben, majd adjuk hozzá a maradék zöldséget. Amíg melegszik a zöldség, a tojásokat verjük fel egy tálban. Amikor már jól átforrósodtak a zöldségek, öntsük rá a tojást és közepes hőfokon süssük, amíg a tojás megkeményedik (rántottásodik). Sózzuk ízlés szerint,
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat! :)
Ha tetszett a ötlet, kövess a Facebook-on is, hogy ne maradj le a legújabb receptektől!