Az áfonya gyümölcssavakat, cukrot, pektint és A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Kiemelkedően magas a kálium tartalma. Ugyanakkor található még benne kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Tudományosan is elfogadott szer a látószerv különféle betegségeire. A-vitamin tartalma révén a farkasvakság gyógyítására szolgáló gyógyszer alapanyaga, valamint baktériumölő hatással is rendelkezik. Nem mellékesen, nagyon finom is :)
Hozzávalók 2 személyre:
150 g zabpehely
Víz
80 g áfonya
1 marék dió
Juharszirup ízlés szerint
Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely alaposan mossuk meg az áfonyát. Amikor puha a zabpehely, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az áfonyát és a diót, majd locsoljuk meg ízlés szerinti mennyiségű juharsziruppal.
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat! :)
Ha tetszett a recept, kövess a Facebook-on is, hogy ne maradj le a legújabb receptektől!