Reggeli ötletek minden napra

Áfonyás zabpehely juharsziruppal

2015. március 23. - Katonaévi

afonyas_zabpehely.JPG

Az áfonya gyümölcssavakat, cukrot, pektint és A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Kiemelkedően magas a kálium tartalma. Ugyanakkor található még benne kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Tudományosan is elfogadott szer a látószerv különféle betegségeire. A-vitamin tartalma révén a farkasvakság gyógyítására szolgáló gyógyszer alapanyaga, valamint baktériumölő hatással is rendelkezik. Nem mellékesen, nagyon finom is :) 

Hozzávalók 2 személyre: 

150 g zabpehely
Víz
80 g áfonya
1 marék dió
Juharszirup ízlés szerint 

Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely alaposan mossuk meg az áfonyát. Amikor puha a zabpehely, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az áfonyát és a diót, majd locsoljuk meg ízlés szerinti mennyiségű juharsziruppal. 

Elkészítési idő: 10 perc 

Jó étvágyat! :) 

Ha tetszett a recept, kövess a Facebook-on is, hogy ne maradj le a legújabb receptektől! 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr707294673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása