Reggeli ötletek minden napra

Lenmagos bundáskenyér

2015. március 12. - Katonaévi

lenmagos_bundaskenyer.JPG

A lenmag olcsó és kellemes aromájú, továbbá tökéletesen helyettesíti a szintén Omega 3-ban dús hal-olajat és a lazachúst. Kiváló vitaminforrás – rengeteg benne a B-komplex családba tartozó vitamin, az ásványi anyag és a nyomelem. A bundáskenyeret azt hiszem nem kell bemutatni, de egy kis trükkel még azt is jóval egészségesebbé tehetjük: napraforgó olaj helyett kókuszzsírban süssük. Ha a kókuszzsírban sült bundáskenyeret lenmaggal vegyítjük, máris egy tápláló és egészséges reggelit kapunk. 

Hozzávalók 2 személyre: 

2 db tojás
4 közepes szelet kenyér 
Csipet só
Kisebb maréknyi lenmag 
Kókuszzsír 

Elkészítés: A tojásokat verjük fel a sóval és a lenmaggal. A kenyereket mártogassuk a tojásba majd süssük aranybarnára a kókuszzsírban. 

Elkészítési idő: 10 perc

Extra tipp: A lenmagok kicsit nehezen tapadnak a kenyérre, ezért érdemes azokat külön, kanállal rátenni a kenyérszeletekre. 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr67258367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása