A lenmag olcsó és kellemes aromájú, továbbá tökéletesen helyettesíti a szintén Omega 3-ban dús hal-olajat és a lazachúst. Kiváló vitaminforrás – rengeteg benne a B-komplex családba tartozó vitamin, az ásványi anyag és a nyomelem. A bundáskenyeret azt hiszem nem kell bemutatni, de egy kis trükkel még azt is jóval egészségesebbé tehetjük: napraforgó olaj helyett kókuszzsírban süssük. Ha a kókuszzsírban sült bundáskenyeret lenmaggal vegyítjük, máris egy tápláló és egészséges reggelit kapunk.
Hozzávalók 2 személyre:
2 db tojás
4 közepes szelet kenyér
Csipet só
Kisebb maréknyi lenmag
Kókuszzsír
Elkészítés: A tojásokat verjük fel a sóval és a lenmaggal. A kenyereket mártogassuk a tojásba majd süssük aranybarnára a kókuszzsírban.
Elkészítési idő: 10 perc
Extra tipp: A lenmagok kicsit nehezen tapadnak a kenyérre, ezért érdemes azokat külön, kanállal rátenni a kenyérszeletekre.
Jó étvágyat! :)