Célszerű maradék sült csirkemellből készíteni, de ha reggel állunk neki megsütni a húst, akkor sem kell sok időt erre szánnunk, hiszen pár perc alatt átsül.
Hozzávalók 1 szendvicshez:
1 szelet csirkemell
Só
Fokhagymapor
Teljes kiőrlésű tönkölyliszt
Vaj a sütéshez
1 db teljes kiőrlésű kifli/zsemle
Friss zöld saláta
Paradicsom
Elkészítés: A vajat forrósítsuk fel tapadásmentes serpenyőben. Ez idő alatt a húst sózzuk ízlés szerint, szórjuk meg fokhagyma porral, majd forgassuk meg jól a lisztben, hogy mindkét oldalát befedje. Tegyük a serpenyőbe és süssük az egyik oldalát aranybarnára, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is pirítsuk, amíg aranybarna nem lesz. Amikor megsült a húst hagyjuk a serpenyőben, hogy ne hűljön ki.
A kiflit/zsemlét vágjuk ketté, a paradicsomot vágjuk karikákra. Helyezzük a húst a kifli egyik oldalára, majd tegyük rá a salátát és a paradicsomot. Fedjük be a kifli/zsemle másik oldalával.
Elkészítési idő: 15 perc
Jó étvágyat! :)