A saláta a nap bármely szakában kiváló választás, a kenyérrel viszont már óvatosabbnak kell lenni, de ha reggel fogyasztjuk, abból nagy baj nem lehet. A saláta könnyedsége és a füstölt sajt karakteres íze remekül összeillenek.
Hozzávalók 2 személyre:
Salátához
1/2 jégsaláta
1/2 jégcsap retek
1/2 kaliforniai paprika
150 ml natúr joghurt
1 ek majonéz
1/2 tasak Ezersziget salátaöntet por
Pirítóshoz
2 szelet kenyér
5 dkg füstölt sajt
Fokhagymapor
2 ek olívaolaj
Elkészítés: A pirítóssal kezdjük, mert amíg az sül, elkészíthetjük a salátát. A sajtot reszeljük le. A kenyérszeleteket locsoljuk meg olívaolajjal (1 ek/1 szelet kenyér), szórjuk meg ízlés szerint fokhagymaporral, majd halmozzuk a tetejére a sajtot. Tegyük sütőbe és magas hőfokon süsük néhány percig, amíg a sajt ráolvad a kenyérre. Ez idő alatt a kenyér is kissé megpirul, de nem lesz kőkemény.
Amíg a sütő végzi a dolgát a pirítósunkkal, készítsük el a salátát. A jégsalátát vágjuk fel kb. 2 cm-es négyzetekre, majd aprítsuk fel a retket és a paprikát is. A salátaöntet port keverjük bele a joghurtba, majd az alaposan elkevert öntettel locsoljuk meg a salátát. Közben gyakran nézzünk rá a pirítósra, nehogy megégjen. Amikor megsült, a salátával együtt tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Jó étvágyat! :)