Reggeli ötletek minden napra

Áfonyás-túrós zabpehely palacsinta

2015. február 18. - Katonaévi

Egy palacsinta recept kicsit másképp. Tej helyett túró, liszt helyett zabpehely, Nutella helyett juharszirup. Az összetevők eltérnek a hagyományos palacsintáétól, de a gyerekek ugyanannyira imádni fogják! Anyukák számára jó hír, hogy ezt a változatot sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni! 

afonyas_z_palacsinta2.JPG

Hozzávalók 8 db palacsintához:

140 g zabpehely
110 g túró
2 tojás
1 tk vanília aroma
120 g áfonya
Olívaolaj a sütéshez
Joghurt
Juharszirup

 

Elkészítés:

A zabpelyhet, túrót, tojást, és a vaníliaaromát tegyük turmixgépbe és alaposan dolgozzuk össze. Keverjük bele az áfonya felét (ne turmixoljuk tovább, csak óvatosan keverjük egy spatulával vagy fakanállal). A serpenyőben néhány csepp olívaolajat forrósítsunk fel, majd állítsuk közepes hőfokra. A tésztát halmozzuk a serpenyőbe úgy, hogy 4 db palacsinta férjen egy serpenyőbe (ez kb. fél merőkanálnyi mennyiség). Süssük az egyik oldalát 2-3 percig, amíg kissé megpirul, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük kb. 2 percig. Natúr joghurttal, juharsziruppal és a maradék áfonyával tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr247183707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása