Egy palacsinta recept kicsit másképp. Tej helyett túró, liszt helyett zabpehely, Nutella helyett juharszirup. Az összetevők eltérnek a hagyományos palacsintáétól, de a gyerekek ugyanannyira imádni fogják! Anyukák számára jó hír, hogy ezt a változatot sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni!
Hozzávalók 8 db palacsintához:
140 g zabpehely
110 g túró
2 tojás
1 tk vanília aroma
120 g áfonya
Olívaolaj a sütéshez
Joghurt
Juharszirup
Elkészítés:
A zabpelyhet, túrót, tojást, és a vaníliaaromát tegyük turmixgépbe és alaposan dolgozzuk össze. Keverjük bele az áfonya felét (ne turmixoljuk tovább, csak óvatosan keverjük egy spatulával vagy fakanállal). A serpenyőben néhány csepp olívaolajat forrósítsunk fel, majd állítsuk közepes hőfokra. A tésztát halmozzuk a serpenyőbe úgy, hogy 4 db palacsinta férjen egy serpenyőbe (ez kb. fél merőkanálnyi mennyiség). Süssük az egyik oldalát 2-3 percig, amíg kissé megpirul, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük kb. 2 percig. Natúr joghurttal, juharsziruppal és a maradék áfonyával tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Jó étvágyat! :)