A muffint leginkább desszertként ismerjük, de ha a hagyományos lisztet lecseréljük zabpehelyre, a fehér cukrot mézre, máris egészséges és laktató reggeliként fogyaszthatjuk. Édes, de nem túl édes, laktató, de mégsem telít el... Ha megeszünk belőle 2 db-ot, és iszunk mellé egy pohár frissen facsart narancslét, ebédig biztosan nem éhezünk meg :)
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
220 g zabpehely
250 ml natúr joghurt
2 tojás
6 ek méz
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
2 ek lenmag
2 ek mandulaliszt
1 tk vanília aroma/1 rúd vanília
2 érett banán
5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 175 oC-ra.
A hozzávalókat -a szeletelt mandula kivételével- tegyük robotgépbe és alaposan dolgozzuk össze, amíg egy folyékony masszát kapunk. Ha kicsi a robotgép, akkor először mindenből csak a felét tegyük bele, aztán ezt ismételjük meg még egyszer. A folyékony tésztát töltsük szilikon vagy papírral bélelt muffin formába. A szeletelt mandulát szórjuk a muffinok tetejére, kb. 5-6 szem kerüljön 1 muffinra.
Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük kb. 15 percig, vagy amíg kissé megpirul a muffinok teteje. Reggelire melegen is fogyaszthatjuk, de kihűlve is nagyon finom. Egy pohár frissen facsart narancslével teljes a jóllakottság.
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat! :)