Reggeli ötletek minden napra

Virág tojás

2015. február 12. - Katonaévi

A tükörtojás az egyik legegyszerűbb tojásos étel, nagyon egyszerű elkészíteni, és pirítóssal fogyasztva, de akár anélkül is nagyon finom. Virág tojásként elkészítve egy igazán nem mindennapi, fenséges reggelit varázsolhatunk az asztalunkra. 

sam_0655viragtojas.JPG

Hozzávalók 1 személyre

1 db tojás 
1 karika kb. 7 mm vastagságú kaliforniai paprika
Só és bors ízlés szerint 
1 szelet pirítós kenyér 
Néhány csepp olívaolaj 

Elkészítés: Üssük fel a tojást és óvatosan válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét. A sárgájára nagyon ügyeljünk, hogy egyben maradjon. Egy lehetőleg tapadásmentes serpenyőbe csepegtessünk néhány csepp olajat, majd tegyük bele a paprika karikát. A karikába lassan öntsük bele a tojás fehérjét és hagyjuk sülni néhány percig, amíg a tojás fehérje kissé megkeményedik. Ekkor óvatosan öntsük rá a sárgáját, de itt is nagyon lassan dolgozzunk, mert a sárgája könnyen szétfolyhat. Fedjük le a serpenyőt, és közepes hőfokon süssük további 2-3 percig, amíg a sárgája ruganyossá válik. Ha elkészült tegyük tányérra, és szórjuk meg ízlés szerint sóval és borssal. Pirítóssal tálaljuk. 

Elkészítési idő: 10 perc

Extra tipp: Természetesen egyszerre több tojásból is készíthetünk Virágtojást, de ügyeljünk rá, hogy amikor a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket és a sárgákat is egyenként külön kis tálkába tegyük, soha ne keverjük össze több tojás sárgáját vagy fehérjét! 


Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr907164785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása