Reggeli ötletek minden napra

Sütőtökös-sajtkrémes zabpehely

2015. február 07. - Katonaévi

A vasárnapi ebéd általában nem a diétáról és a kalóriaszámolgatásról szól. Ez így azt hiszem rendben is van, viszont, hogy a gyomrunkat ne terheljük túl, reggelire válasszunk ma egy könnyű, emésztést segítő finomságot, a SÜTŐTÖKÖS-SAJTKRÉMES ZABPELYHET. 

sutotokos-sajtkremes_zabtal.JPG

Hozzávalók 2 személyre: 

200 g zabpehely 
150 g sütőtök püré 
2 ek méz
1,5 tk őrölt fahéj 
1/4 tk őrölt szegfűszeg
Víz
2 ek sajtkrém (én általában Cserpes sajtkrémet használok, de Medve, vagy bármilyen kenhető sajt jó)
1 tk vanília aroma
2 ek porcukor (esetleg kicsit több, ha nem elég édes, a sajttól is függ a porcukor mennyisége) 

Elkészítés: Előző este süssük meg sütőben a tököt. Reggel főzzük meg a zabpelyhet annyi vízben, hogy épp ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3-4 percig,és közben gyakran keverjük meg. Amíg fő a zabpehely, a már előre megsütött sütőtököt tegyük turmix gépbe, adjuk hozzá a mézet, fahéjat, szegfűszeget, és egy kis vízzel készítsünk belőle pürét. Ez idő alatt kb. a zabpehely is puhára fő. Keverjük a pürét a zabpehelyhez, majd tálaljuk. Ezután készítsük el a sajtkrémet: a sajtot keverjük el alaposan a porcukorral és a vanília aromával, majd 1-1 kanálnyit tegyünk a kitálalt zabpehely tetejére. 

Elkészítési idő: 15 perc 

Jó étvágyat és szép napot! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr957149671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása