A vasárnapi ebéd általában nem a diétáról és a kalóriaszámolgatásról szól. Ez így azt hiszem rendben is van, viszont, hogy a gyomrunkat ne terheljük túl, reggelire válasszunk ma egy könnyű, emésztést segítő finomságot, a SÜTŐTÖKÖS-SAJTKRÉMES ZABPELYHET.
200 g zabpehely
150 g sütőtök püré
2 ek méz
1,5 tk őrölt fahéj
1/4 tk őrölt szegfűszeg
Víz
2 ek sajtkrém (én általában Cserpes sajtkrémet használok, de Medve, vagy bármilyen kenhető sajt jó)
1 tk vanília aroma
2 ek porcukor (esetleg kicsit több, ha nem elég édes, a sajttól is függ a porcukor mennyisége)
Elkészítés: Előző este süssük meg sütőben a tököt. Reggel főzzük meg a zabpelyhet annyi vízben, hogy épp ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3-4 percig,és közben gyakran keverjük meg. Amíg fő a zabpehely, a már előre megsütött sütőtököt tegyük turmix gépbe, adjuk hozzá a mézet, fahéjat, szegfűszeget, és egy kis vízzel készítsünk belőle pürét. Ez idő alatt kb. a zabpehely is puhára fő. Keverjük a pürét a zabpehelyhez, majd tálaljuk. Ezután készítsük el a sajtkrémet: a sajtot keverjük el alaposan a porcukorral és a vanília aromával, majd 1-1 kanálnyit tegyünk a kitálalt zabpehely tetejére.
Elkészítési idő: 15 perc
Jó étvágyat és szép napot! :)