A tegnapi kalóriadús reggeli után ma következzen egy jóval diétásabb, ízletes és gyomorkímélő reggeli: Almaszószos zabtál :)
Recept:
Hozzávalók 2 főre:
2 db alma
2 ek méz
1/2 ek fahéj
Néhány csepp citrom
150 g zabpehely
Víz
Elkészítés: 1,5 almát hámozzunk meg és vágjunk fel apró darabokra, majd a fahéjjal, a mézzel és kicsi vízzel (kb. a feléig lepje el az almadarabokat) pároljuk puhára. Közben a zabpelyhet is tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Forraljuk fel, és
főzzük még kb. 2-3 percig. Amíg fő a pehely és az alma, hámozzuk meg és kockázzuk fel a maradék almát, és pácoljuk néhány csepp citrommal, majd hagyjuk néhány percet állni.
Amikor megfőtt a zabpehely, fedjük le és tegyük félre. Közben elkészül az almaszósz is, amit botmixerrel pürésítsünk. Az almaszószt keverjük hozzá a zabpehelyhez, majd adjuk hozzá a felkockázott nyers almát. Ezután tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Extra tipp: Az almaszószból érdemes nagyobb adagot készíteni, és néhány szelet sült hússal ebédre vagy vacsorára is megállja a helyét.