Reggeli ötletek minden napra

Almaszószos zabtál

2015. február 03. - Katonaévi

A tegnapi kalóriadús reggeli után ma következzen egy jóval diétásabb, ízletes és gyomorkímélő reggeli: Almaszószos zabtál :) 

almaszoszos_zabtal.JPG

Recept:

Hozzávalók 2 főre:

2 db alma 
2 ek méz
1/2 ek fahéj 
Néhány csepp citrom 
150 g zabpehely 
Víz

Elkészítés: 1,5 almát hámozzunk meg és vágjunk fel apró darabokra, majd a fahéjjal, a mézzel és kicsi vízzel (kb. a feléig lepje el az almadarabokat) pároljuk puhára. Közben a zabpelyhet is tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Forraljuk fel, és 
főzzük még kb. 2-3 percig. Amíg fő a pehely és az alma, hámozzuk meg és kockázzuk fel a maradék almát, és pácoljuk néhány csepp citrommal, majd hagyjuk néhány percet állni.

Amikor megfőtt a zabpehely, fedjük le és tegyük félre. Közben elkészül az almaszósz is, amit botmixerrel pürésítsünk. Az almaszószt keverjük hozzá a zabpehelyhez, majd adjuk hozzá a felkockázott nyers almát. Ezután tálaljuk.

Elkészítési idő: 10 perc

Extra tipp: Az almaszószból érdemes nagyobb adagot készíteni, és néhány szelet sült hússal ebédre vagy vacsorára is megállja a helyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr927135257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása