A rántotta az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető tojásos étel, gyakorlatilag bárki el tudja készíteni. De nem mindegy, hogy hogyan! Ha a következő 5 tippet kipróbálod, máris közelebb jársz ahhoz, hogy tökéletes rántottát készíts!
Íme az 5 tipp:
1. Olaj helyett használjunk vajat
2. A serpenyőt forrósítsuk fel, de mielőtt beletesszük a tojást, vegyük lejjebb a legalacsonyabb hőfokra és így süssük a rántottát kb. 15 percig
3. Nagyon gyakran vagy akár folyamatosan kevergessük
4. Tej helyett tejszínt keverjünk hozzá, tojásonként kb. 1 kávéskanálnyit
5. Mikor már majdnem kész a rántotta, akkor keverjük bele a sót és a borsot, valamint fűszereket ízlés szerint
Bónusz tipp: Amint kiszedtük a tojást a serpenyőből, azonnal áztassuk be meleg mosogató szeres vízbe, így később könnyen el tudjuk majd mosni. Ha ezt a lépést elmulasszuk, később igen csak meggyűlik a bajunk a mosogatással.