Reggeli ötletek minden napra

5 tipp az igazán finom és krémes rántottáért

2015. február 03. - Katonaévi

A rántotta az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető tojásos étel, gyakorlatilag bárki el tudja készíteni. De nem mindegy, hogy hogyan! Ha a következő 5 tippet kipróbálod, máris közelebb jársz ahhoz, hogy tökéletes rántottát készíts! 

rantotta_2_.JPG

Íme az 5 tipp: 

 

1. Olaj helyett használjunk vajat

2. A serpenyőt forrósítsuk fel, de mielőtt beletesszük a tojást, vegyük lejjebb a legalacsonyabb hőfokra és így süssük a rántottát kb. 15 percig

3. Nagyon gyakran vagy akár folyamatosan kevergessük

4. Tej helyett tejszínt keverjünk hozzá, tojásonként kb. 1 kávéskanálnyit

5. Mikor már majdnem kész a rántotta, akkor keverjük bele a sót és a borsot, valamint fűszereket ízlés szerint

 

 

Bónusz tipp: Amint kiszedtük a tojást a serpenyőből, azonnal áztassuk be meleg mosogató szeres vízbe, így később könnyen el tudjuk majd mosni. Ha ezt a lépést elmulasszuk, később igen csak meggyűlik a bajunk a mosogatással. 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr267137043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása