Reggeli ötletek minden napra

Zsírjában sült máj friss zöldségekkel

2015. február 15. - Katonaévi

Ez egy cseppet sem alakkímélő reggeli, de az erősebbik nem képviselői és hozzájuk hasonlóan a gyerekek is imádni fogják. A hölgyek meg néha megengedhetik magunknak, hogy ne a kalóriákkal foglalkozzanak, csupán élvezzék a ropogós friss kenyér, a zsíros máj és a roppanós friss zöldségek elegyét :) 

zsirban_sult_maj.JPG

Hozzávalók 4 személyre: 

30 dkg máj 
Liba/Kacsazsír
3 karika paprika 
Csipet só 
Friss kenyér
Friss zöldségek ízlés szerint

Elkészítés: A májat alaposan mossuk meg, és hagyjuk ázni egy kisebb tálban kb. 10 percig. Ezután vágjuk a májdarabokat ketté. Tegyük a májat egy kisebb lábasba, majd öntsünk rá annyi zsírt, hogy éppen ellepje. Egy kicsit pirítsuk meg a májat, annyira hogy a külső rétege kivilágosodjon. Ezután adjuk a májhoz a paprikát és a sót, így főzzük közepes hőfokon kb. 20 percig. Ekkor vegyünk ki egy kis darab májat, vágjuk ketté, és ha a belseje is világos és puha, akkor el is készült. Öntsük át egy mutatós kis dobozba vagy üvegbe, tegyük hűtőbe és kb. 1 óra múlva, mikor megdermedt már fogyaszthatjuk is. 

Elkészítési idő: 30 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr667178067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.16. 15:54:26

Ezzel nagyjából aza baj, hogy hajnal 4:05 kor amikor kivánszorgok a konyhába nem lennék ezt képes legyűrni.

Vincenzo6 2015.02.17. 04:25:20

Pedig hajnal négykor nincs is jobb, mint egy jó adag zsíros máj egy szelet ropogós kenyéren. Mondjuk a paradicsomot kihagyom, mert tél van, én meg nem kínzom magam tökízű piros izékkel. :D

Vincenzo6 2015.02.17. 04:26:32

(Nyáron elképzelni sem tudnám friss paradicsom nélkül.)
süti beállítások módosítása