Reggeli ötletek minden napra

Francia saláta pirítóssal

2015. március 21. - Katonaévi

franciasalata_piritossal.JPG

Ezt a salátát leginkább sült húsok mellé köretként ismerjük. Sokáig mi is csak így fogyasztottuk, de aztán egyszer sok megmaradt belőle és másnap reggel gondoltam kipróbálom reggelire egy kis pirítóssal. Azóta szándékosan egy kicsivel többet készítek, mint amennyi ebédre elfogy, így másnap csak a kenyeret kell megpirítani, rápakolni a salátát és kész is finom reggeli :) Én a következőképp készítem a francia salátát: 

Hozzávalók:

250 g mirelit borsó 
250 g mirelit répa 
60 g vaj 
2 db csemge uborka (kb. 5-6 cm) 
1 közepes alma 
1/2 lila hagyma 
3 ek tejföl
2 ek majonéz 

Elkészítés: A vajat felolvasztom egy serpenyőben majd beleteszem a borsót és a répát, és puhára párolom. Felaprítom a hagymát, az uborkát és az almát, és egy tálba teszem, majd a borsót és a répát is hozzáadom, amikor már puhára párolódott. Ráteszem a tejfölt és a majonézt, majd alaposan elkeverem. Hidegen tálalva a legjobb. 

Elkészítési idő: 25 perc 

Jó étvágyat! :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr997283847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása