Ezt a salátát leginkább sült húsok mellé köretként ismerjük. Sokáig mi is csak így fogyasztottuk, de aztán egyszer sok megmaradt belőle és másnap reggel gondoltam kipróbálom reggelire egy kis pirítóssal. Azóta szándékosan egy kicsivel többet készítek, mint amennyi ebédre elfogy, így másnap csak a kenyeret kell megpirítani, rápakolni a salátát és kész is finom reggeli :) Én a következőképp készítem a francia salátát:
Hozzávalók:
250 g mirelit borsó
250 g mirelit répa
60 g vaj
2 db csemge uborka (kb. 5-6 cm)
1 közepes alma
1/2 lila hagyma
3 ek tejföl
2 ek majonéz
Elkészítés: A vajat felolvasztom egy serpenyőben majd beleteszem a borsót és a répát, és puhára párolom. Felaprítom a hagymát, az uborkát és az almát, és egy tálba teszem, majd a borsót és a répát is hozzáadom, amikor már puhára párolódott. Ráteszem a tejfölt és a majonézt, majd alaposan elkeverem. Hidegen tálalva a legjobb.
Elkészítési idő: 25 perc
Jó étvágyat! :)