Reggeli ötletek minden napra

Kókuszos-csokis zabpehely

2015. március 16. - Katonaévi

kokuszos-csokis_zabpehely.JPG

A zabpehely rendszeres fogyasztása jó hatással lehet az egészség megőrzésére, javíthatja az emésztést és a csontok, valamint erek általános állapotát. Fogyasztása minden korosztály számára kedvező lehet, kisgyermekek, kismamák, és idős emberek táplálásában is kiemelkedő szerepet játszik. Itt van hát egy újabb zabpehely recept, amit garantáltan szeretni fognak a kisgyermekek, kismamák, és idős emberek egyaránt. 

Hozzávalók 2 személyre:

120 g zabpehely 
Kókusztej 
2 ek méz 
50 g Stevia csoki pasztilla vagy magas kakaótartalmú étcsoki
50 g kókusz 
50 g szeletelt mandula 

Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi kókusztejben, hogy éppen ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely, pirítsuk meg a mandulát egy tapadásmentes serpenyőben. Amikor elkezd barnulni, adjuk hozzá a kókuszt és azzal együtt pirítsuk néhány percig, amíg a kókusz is aranybarna lesz. Amikor megfőtt a zabpehely, adjuk hozzá a mézet és a csokit, majd alaposan keverjük el, hogy a csoki elolvadjon. Végül szórjuk meg jó vastagon a mandulával és a kókusszal. 

Elkészítési idő: 10 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr717275251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása