A cékla nemcsak a jó állóképesség fokozásában és az izmok teljesítményének javításában játszik fontos szerepet, hiszen magas kálium, magnézium, vas folsav és vitamintartalma (B6 és C) ennél is több egészségügyi előnyt jelent a céklafogyasztók számára. A cékla hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz. Ezen felül pedig erős antioxidánsként is működik.
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
0,5 kg cékla
2 ek natúr joghurt
20 dkg mazsola
10 dkg nádcukor/eritritol
2 ek méz
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
1,5 dl olívaolaj
3 közepes tojás
36 db Stevia csoki pasztilla (én itt veszem: Stevia Shop) vagy bármilyen csoki chips, de lehetőleg cukormentes
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hámozzuk meg a céklákat, majd durván reszeljük le vagy aprítógéppel pici darabokra aprítsuk fel. A reszelt céklát töltsük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a mazsolát, lisztet, sütőport, cukrot és fahéjat. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük el az olajjal. Ezt adjuk a céklás masszához, alaposan keverjük el. A tésztát öntsük szilikon muffinformákba vagy papírkosárkákkal kibélelt muffinsütőbe. Az előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.
Elkészítési idő: 40 perc, ebből az előkészületek 15 perc, a sütés 25 perc
Jó étvágyat! :)