Reggeli ötletek minden napra

Céklás-mazsolás muffin

2015. március 13. - Katonaévi

 

ceklas_muffin.JPG

 

A cékla nemcsak a jó állóképesség fokozásában és az izmok teljesítményének javításában játszik fontos szerepet, hiszen magas kálium, magnézium, vas folsav és vitamintartalma (B6 és C) ennél is több egészségügyi előnyt jelent a céklafogyasztók számára. A cékla hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz. Ezen felül pedig erős antioxidánsként is működik.

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

0,5 kg cékla
2 ek natúr joghurt
20 dkg mazsola
10 dkg nádcukor/eritritol
2 ek méz 
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
1,5 dl olívaolaj
3 közepes tojás
36 db Stevia csoki pasztilla (én itt veszem: Stevia Shop) vagy bármilyen csoki chips, de lehetőleg cukormentes

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hámozzuk meg a céklákat, majd durván reszeljük le vagy aprítógéppel pici darabokra aprítsuk fel. A reszelt céklát töltsük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a mazsolát, lisztet, sütőport, cukrot és fahéjat. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük el az olajjal. Ezt adjuk a céklás masszához, alaposan keverjük el. A tésztát öntsük szilikon muffinformákba vagy papírkosárkákkal kibélelt muffinsütőbe. Az előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. 

Elkészítési idő: 40 perc, ebből az előkészületek 15 perc, a sütés 25 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1007260023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása