Reggeli ötletek minden napra

Almás-fahéjas gyümölcsjoghurt

2015. március 11. - Katonaévi

 

almas-fahejas_gyumolcsjoghurt.JPG

"Naponta egy alma, az orvost távol tartja". Az alma nyersen fogyasztva segíti az emésztést, vitamin-, foszfor- és almasav-tartalmánál fogva jótékonyan hat az agyra, valamint a vese és a máj működését is szabályozza. A joghurt segít fenntartani a bélrendszer baktériumflórájának egyensúlyát, így növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét. Ez tehát egy nagyon egészséges reggeli, de csakis ez a házilag készített változat, hiszen a bolti gyümölcsjoghurtokban nem tudhatjuk milyen gyümölcsök vannak, de amit biztosan érezhetünk, hogy cukorból nincs hiány bennük. Szóval, hajrá házi gyümijogi! :) 

Hozzávalók 1 pohárhoz: 

150 ml natúr joghurt 
1 db alma
1 ek méz
1 tk fahéj
1/2 tk vanília aroma 
Pár csepp citrom 

Elkészítés: Az alma felét hámozzuk meg és vágjuk fel apró darabokra, majd a fahéjjal, mézzel, vanília aromával és kicsi vízzel (kb. a feléig lepje el az almadarabokat) pároljuk puhára. Amikor megpuhult, botmixerrel pépesítsük. Az alma másik felét is hámozzuk meg és vágjuk fel apró darabokra, majd adjuk a megfőtt és pépesített almához, és csepegtessünk hozzá néhány csepp citromlevet. Ezt az almapürét adjuk a joghurthoz. 

Elkészítési idő: 10 perc

Jó étvágyat! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr997254227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása