"Naponta egy alma, az orvost távol tartja". Az alma nyersen fogyasztva segíti az emésztést, vitamin-, foszfor- és almasav-tartalmánál fogva jótékonyan hat az agyra, valamint a vese és a máj működését is szabályozza. A joghurt segít fenntartani a bélrendszer baktériumflórájának egyensúlyát, így növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét. Ez tehát egy nagyon egészséges reggeli, de csakis ez a házilag készített változat, hiszen a bolti gyümölcsjoghurtokban nem tudhatjuk milyen gyümölcsök vannak, de amit biztosan érezhetünk, hogy cukorból nincs hiány bennük. Szóval, hajrá házi gyümijogi! :)
Hozzávalók 1 pohárhoz:
150 ml natúr joghurt
1 db alma
1 ek méz
1 tk fahéj
1/2 tk vanília aroma
Pár csepp citrom
Elkészítés: Az alma felét hámozzuk meg és vágjuk fel apró darabokra, majd a fahéjjal, mézzel, vanília aromával és kicsi vízzel (kb. a feléig lepje el az almadarabokat) pároljuk puhára. Amikor megpuhult, botmixerrel pépesítsük. Az alma másik felét is hámozzuk meg és vágjuk fel apró darabokra, majd adjuk a megfőtt és pépesített almához, és csepegtessünk hozzá néhány csepp citromlevet. Ezt az almapürét adjuk a joghurthoz.
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat! :)