Reggeli ötletek minden napra

Almás-zabos palacsinta

2015. március 06. - Katonaévi

zabpelyhes-almas_palacsinta.JPG

Ezt a receptet a csoppkeblog.hu oldalon találtam, már nagyon sokszor elkészítettem és nálunk mindig osztatlan sikert arat. Ez így magában is nagyon finom, de fogyaszthatjuk juharsziruppal, mézzel, esetleg néha mogyorókrémmel. 

Hozzávalók 10 db palacsintához:

5dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5dkg zabpehely
15dkg joghurt
10dkg alma (lehet reszelve vagy kisebb kockákra vágva)
2 tojás
1kk sütőpor
2dkg olvasztott vaj vagy 2ek olívaolaj
1ek méz (juharszirup, nádcukor, nyírfacukor, …)
1/2kk őrölt fahéj

 

Elkészítés: A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd kicsit pihentetjük (kb. 5 percig). Ezután pici merőkanállal vagy evőkanállal halmokat pakolunk a palacsintasütőbe, majd közepes hőfokon megsütjük (az első oldalnál meg kell várni, míg az alja összeáll, és nem tocsog, majd megfordítjuk és ott is 1-2 perc).

Elkészítési idő: 30 perc

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr497233847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása