Ezt a receptet a csoppkeblog.hu oldalon találtam, már nagyon sokszor elkészítettem és nálunk mindig osztatlan sikert arat. Ez így magában is nagyon finom, de fogyaszthatjuk juharsziruppal, mézzel, esetleg néha mogyorókrémmel.
Hozzávalók 10 db palacsintához:
5dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5dkg zabpehely
15dkg joghurt
10dkg alma (lehet reszelve vagy kisebb kockákra vágva)
2 tojás
1kk sütőpor
2dkg olvasztott vaj vagy 2ek olívaolaj
1ek méz (juharszirup, nádcukor, nyírfacukor, …)
1/2kk őrölt fahéj
Elkészítés: A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd kicsit pihentetjük (kb. 5 percig). Ezután pici merőkanállal vagy evőkanállal halmokat pakolunk a palacsintasütőbe, majd közepes hőfokon megsütjük (az első oldalnál meg kell várni, míg az alja összeáll, és nem tocsog, majd megfordítjuk és ott is 1-2 perc).
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat! :)