Végre itt a hétvége, ami már magában is nagy öröm mindenki számára, de ahhoz, hogy igazán jól induljon, édesítsük meg a szombat reggelt ezzel a meggyes-mandulás finomsággal. Egyszerűen elkészíthető, nem kell a palacsintákat egyesével sütögetni, csupán a tésztát kikeverni, az egészet egyben beleönteni a serpenyőbe, betolni a sütőbe és várni, hogy megsüljön. Ugye, milyen egyszerű? :)
Hozzávalók 4 személyre:
1tk plusz 1ek sótlan vaj, elosztva
1,5 dl tej
3 tojás
1tk vanília aroma
65 g teljes kiőrlésű liszt
2,5ek Eritritol/nyírfacukor
1 csipet só
1tk őrölt fahéj
200 g magozott, félbevágott meggy (fagyasztott is jó)
150 g szeletelt mandula
Juharszirup
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 220oC-ra. Egy serpenyőbe tegyünk 1tk vajat és tegyük be a sütőbe, hogy a vaj elolvadjon.
A megmaradt 1ek vajat olvasszuk meg a mikróban, öntsük át egy közepes tálba, majd keverjük hozzá a tejet, a tojásokat és a vanília aromát. Ezt jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet, porcukrot, sót, és a fahéjat. Alaposan keverjük össze a masszát.
Vegyük ki a serpenyőt a sütőből, aminek az alján jól szétolvadt a vaj. Tegyük bele a meggyet, erre öntsük rá a tésztát, majd a tetejére szórjuk a mandulát.
Süssük a palacsintát, amíg aranybarna nem lesz, kb. 15-20 percig. Hagyjuk hűlni kb. 5 percig, majd ezután vágjuk fel. Juharsziruppal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat! :)