A mai reggeli az olaszos ízek kedvelőinek remek választás. Én az itáliai konyha szerelmese vagyok, imádom a tésztákat, de a paradicsomot is minden mennyiségben. Ebben a receptben tészta ugyan nincs, paradicsom viszont annál inkább :)
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet kenyér
Vaj
1 közepes aprított hagyma
1 db aprított paprika
8 db koktélparadicsom felkockázva
1/4 tk só
1/4 tk őrölt bors
1 ek fokhagymapor
4 tojás
Olaj
Elkészítés: A serpenyőt (lehetőleg tapadásmenteset) melegítsük fel közepes hőfokra. A kenyérszeletek mindkét oldalát kenjük meg vajjal, így pirítsuk kb. 2 percig mindkét oldalán, vagy amíg megpirul. Tegyük a pirítósokat tányérra
A meleg serpenyőbe öntsük pici olajat, majd a hagymát, és a paprikát. Pároljuk kb. 2 percig, vagy amíg a zöldségek kicsit megpuhulnak. Keverjük bele a paradicsomot, sót és a borsot. Amikor elkezd forrni, vegyük lejjebb közepes hőfokra és pároljuk további kb. 5 percig, vagy amíg a paradicsomtól szószos lesz a feltétünk. Egy nagyobb kanállal készítsünk 4 bemélyedést a szószba.
Törjünk fel 2 tojást és tegyük őket 2 külön csészébe. Óvatosan öntsük bele a tojásokat a szósz mélyedéseibe. Ha megvagyunk, ugyanezt végezzük el a maradék 2 tojással. Fedjük le és főzzük további 6-8 percig, vagy amíg a tojás teljesen megfő.
Egy szószos kanállal merjük ki a tojásokat szósszal együtt és helyezzük a pirítósok tetejére. A maradék szószt oszlassuk el a kenyérszeleteken.
Elkészítési idő: 25 perc
Jó étvágyat! :)