Reggeli ötletek minden napra

Szalonnás zöldséges omlett

2015. február 18. - Katonaévi

A tojásban található fehérje rendkívül könnyen emészthető és jól felszívódik, ezért a tojás tökéletes fehérjeforrás a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt. Magas fehérjetartalmának köszönhetően hosszú ideig jóllakottnak érezzük magunkat tőle, így ebédig biztosan kibírjuk nassolás nélkül. Ha még egy kis szalonnával is "megfűszerezzük", akkor akár még egy kicsit el is tolhatjuk az ebédidőt :) 

szalonnas-zoldseges_omlett2.JPG

Hozzávalók 1 adaghoz: 

3 db tojás
10 dkg kolozsvári szalonna 
1 db újhagyma 
1/2 db paradicsom 
2 db csiperkegomba 
1 tk vaj 
1 ek tejföl 

Elkészítés: Vágjuk fel a szalonnát apró darabokra, majd egy tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg. Amíg pirul a szalonna, szeleteljük fel a gombát, vágjuk apróra a paradicsomot és a hagymát. Amikor a szalonnából már kisült a zsírja, adjuk hozzá a gombát és pirítsuk tovább, amíg a gomba kissé összeesik. Amikor megpirult a gomba is, öntsük ki egy kis tálkába. Tegyük a serpenyőbe a vajat, és amíg megolvad üssük fel a tojásokat és keverjük el. Amikor a vaj megolvadt, öntsük bele a tojást. Fontos, hogy ne kevergessük! Amikor már látjuk, hogy a teteje is megszilárdult, de legalábbis nem folyik (kocsonyás állagú), fordítsuk meg. Ez a rész felér egy bűvésztrükkel, de nem lehetetlen :) Egy húslapáttal nyúljunk alá és egy gyors mozdulattal fordítsuk meg. Az omlett egyik felére szórjuk a szalonnát, gombát, hagymát és paradicsomot, majd hajtsuk rá a másik felét.

szalonnas_zoldseges_omlett_felkesz2.JPG

Óvatosan csúsztassuk át egy tányérra. Tejföllel tálaljuk. 

Extra tipp: A sót nem véletlenül hagytam ki a receptből, ugyanis a szalonna elég sós ahhoz, hogy jól megízesítse az egész omlettet. 

Elkészítési idő: 15 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr357183317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása