Reggeli ötletek minden napra

Csokis-meggyes zabpehely

2015. február 09. - Katonaévi

Az édes csoki és a savanykás meggy tökéletes ízharmóniát alkotnak. Arról nem is beszélve, hogy egy kis csoki segítségével a gyerekekkel és a családfővel is könnyebb a zabpelyhet megetetni :) Nálunk is előfordul néha, hogy a kislányom nem akar reggelizni, és ha épp a csokis-meggyes zabpehely a reggeli, megbeszéljük, hogy csak a csokidarabokat eszi ki a tálból, de mire mindet kihalássza, a zabpehely nagy része is elfogy :) 

csokis-meggyes_zabpehelytal.JPG

Hozzávalók 2 személyre:

200 g zabpehely 
Víz
150 ml joghurt
20 szem meggy 
5 dkg csoki/Stevia csoki pastilla (http://www.stevia.shop.hu/termek/belga-csokolade-pasztillak-(steviaval-edesitve)-300g)
2 ek méz

Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje. Forrás után gyakori kavargatás mellet főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely 5 szem meggyet, a joghurtot és a mézet alaposan turmixoljuk össze. Mikor megfőtt a zabpehely keverjük bele a csoki felét, ami a meleg zabpehelynek köszönhetően gyorsan elolvad. A maradék csokit vágjuk apró darabkákra és adjuk hozzá a joghurt-turmixhoz. Ezt a turmixot öntsük bele a zabpehelybe és jól keverjük el. A maradék meggyet tegyük a tetejére, esetleg még egy kis csokit reszelhetünk rá, hogy jobbat mutasson. 

Elkészítési idő: 15 perc 

Jó étvágyat és szép napot! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr357154255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása