Reggeli ötletek minden napra

Tojás olasz módra

2015. február 26. - Katonaévi

 

tojas_olasz_modra2.JPG

 

A mai reggeli az olaszos ízek kedvelőinek remek választás. Én az itáliai konyha szerelmese vagyok, imádom a tésztákat, de a paradicsomot is minden mennyiségben. Ebben a receptben tészta ugyan nincs, paradicsom viszont annál inkább :) 

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet kenyér
Vaj
1 közepes aprított hagyma
1 db aprított paprika
8 db koktélparadicsom felkockázva
1/4 tk só
1/4 tk őrölt bors
1 ek fokhagymapor 
4 tojás
Olaj 

 

Elkészítés: A serpenyőt (lehetőleg tapadásmenteset) melegítsük fel közepes hőfokra. A kenyérszeletek mindkét oldalát kenjük meg vajjal, így pirítsuk kb. 2 percig mindkét oldalán, vagy amíg megpirul. Tegyük a pirítósokat tányérra

A meleg serpenyőbe öntsük pici olajat, majd a hagymát, és a paprikát. Pároljuk kb. 2 percig, vagy amíg a zöldségek kicsit megpuhulnak. Keverjük bele a paradicsomot, sót és a borsot. Amikor elkezd forrni, vegyük lejjebb közepes hőfokra és pároljuk további kb. 5 percig, vagy amíg a paradicsomtól szószos lesz a feltétünk. Egy nagyobb kanállal készítsünk 4 bemélyedést a szószba.

Törjünk fel 2 tojást és tegyük őket 2 külön csészébe. Óvatosan öntsük bele a tojásokat a szósz mélyedéseibe. Ha megvagyunk, ugyanezt végezzük el a maradék 2 tojással. Fedjük le és főzzük további 6-8 percig, vagy amíg a tojás teljesen megfő.

Egy szószos kanállal merjük ki a tojásokat szósszal együtt és helyezzük a pirítósok tetejére. A maradék szószt oszlassuk el a kenyérszeleteken.  

Elkészítési idő: 25 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr527212233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása