Az avokádó telítetlen zsírsavakból álló olajtartalma B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Az érett gyümölcs káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.
Íze semleges, így nagyon sokféle módon elkészíthető, én ezt az alábbi recept alapján teszem:
1 db közepes méretű, érett avokádó
1/2 tk só
1/2 tk bors
1 gerezd fokhagyma
2 csapott ek tejföl
1/2 ek majonéz
Elkészítés: Vágjuk ketté az avokádót, hámozzuk meg és távolítsuk el a magját. Az avokádót vágjuk fel kb 1 cm-es kockákra, majd villával pépesítsük. Adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, tejfölt és a majonézt és alaposan keverjük el. Robotgép használata nem szükséges, egyszerűen villával pépesítsük és keverjük. Abonettel tálaljuk.
Elkészítési idő: 5 perc
Jó étvágyat! :)