A zabpehely fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, így véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Gyulladásgátló, s jótékony hatással van az idegrendszerre is. Magas rosttartalma biztosítja a jó emésztést. Ásványi anyagokban gazdag, megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas, és tekintélyes fehérjetartalommal bír, valamint az elvárható antioxidánsok is megtalálhatóak benne. Magas a B- és E-vitamin-tartalma. Kétség nem fér hozzá, ezt rendszeresen fogyasztani kell!
Hozzávalók 2 személyre:
120 g zabpehely
Víz
2 ek méz
4 db őszibarack befőtt/fagyasztott őszibarack
150 ml natúr joghurt
Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje. Forrás után főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely, vágjuk fel a barackot kb. 1 cm-es kockákra. Amikor megfőtt a zabpehely, keverjük el a mézzel, majd adjuk hozzá a joghurtot és a barackot. Ízlés szerint adhatunk hozzá még több mézet vagy barackot.
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat! :)