A házi kekszben az a legjobb, hogy bolti társaival ellentétben nincs tele cukorral, állagjavítóval és még ki tudja milyen a hétköznapi ember számára ismeretlen anyagokkal, viszont ugyanolyan élvezettel majszolhatjuk, uzsonnára is magunkkal vihetjük. Persze egyszerűbb a bolti kekszet a polcról lekapni, de higgyétek el, házilag is pikk-pakk elkészíthetjük. Maximum 20 perc a pepecselős rész, utána már a sütő végzi a dolgát :)
Hozzávalók 16 db kekszhez:
- 1 db közepes alma reszelve
- 100 g zabpehely
- 1 tk fahéj
- 15 dkg karob/étcsoki vagy sztívia csoki pasztilla
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 100 g kókuszzsír, felolvasztva
- 80 g nyírfacukor/eritritol
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál méz
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Reszeljük le az almát és tegyük egy közepes méretű tálba. Adjuk hozzá a zabpelyhet, fahéjat, lisztet, nyírfacukrot és a szódabikarbónát, majd jól keverjük el. Egy kisebb edényben olvasszuk fel a kókuszzsírt és a mézet, amit öntsünk a száraz keverékhez. Alaposan keverjük el és adjuk hozzá a csoki pasztillákat/étcsokit, majd megint keverjünk rajta egy kicsit. A masszát kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe és kissé lapítsuk le őket, hogy szép keksz formájuk legyen. Egy sorba kb. 4 keksz kerüljön. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 15 percig vagy amíg aranybarna nem lesz.
Elkészítési idő: 35 perc, ebből előkészületek 20 perc, sütési idő 15 perc
Jó étvágyat! :)