A reggeli nasinak senki sem tud nemet mondani. Ha ez a nasi egészséges és laktató is, akkor meg azt mián mindenki jól jár. Anya örül, hogy a gyerek reggelizett, a gyerek meg örül, mert reggel nassolással kezdhette a napot. Ha a keksz mellé még kifacsarjuk néhány gyümölcs levét és megisszuk, a napi gyümölcsbevitel egy jó részét is letudtuk.
Hozzávalók 16 db kekszhez:
- 100 g zabpehely
- 100 g kókuszreszelék
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 100 g kókuszzsír
- 80 g nyírfacukor/eritritol
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek méz
- 2-3 kanál víz
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Tegyük egy közepes tálba a zabpelyhet, kókuszt, lisztet, nyírfacukrot/eritritolt és a szódabikarbónát, majd keverjük össze. Egy kisebb szószos lábasban olvasszuk fel a kókuszzsírt és a mézet, majd adjuk hozzá a vizet. Ezt az elegyet adjuk a száraz összetevőkhöz, jól keverjük össze. Kb. egy evőkanálnyi mennyiségekből formáljunk gombócokat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket és lapítsuk le, hogy szép keksz formájuk legyen. Tegyük a sütőbe, és süssük 10-15 percig, amíg elkezdenek pirulni. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhatnak a kekszek és nagyon kemények lesznek.
A gyümölcsléhez, gyümölcspréssel készítsünk 1 répából, 1 almából és 1 narancsból 2,5 dl ivólevet.
Elkészítési idő: 35 perc (ebből előkészületek 20 perc, sütési idő 15 perc)
Jó étvágyat! :)