Reggeli ötletek minden napra

Meggyes-mandulás palacsinta a sütőből

2015. február 27. - Katonaévi

 

 

meggyes-mandulas_palacsinta_a_sutobol2.JPG

 

Végre itt a hétvége, ami már magában is nagy öröm mindenki számára, de ahhoz, hogy igazán jól induljon, édesítsük meg a szombat reggelt ezzel a meggyes-mandulás finomsággal. Egyszerűen elkészíthető, nem kell a palacsintákat egyesével sütögetni, csupán a tésztát kikeverni, az egészet egyben beleönteni a serpenyőbe, betolni a sütőbe és várni, hogy megsüljön. Ugye, milyen egyszerű? :) 

Hozzávalók 4 személyre:

1tk plusz 1ek sótlan vaj, elosztva
1,5 dl tej
3 tojás
1tk vanília aroma
65 g teljes kiőrlésű liszt
2,5ek Eritritol/nyírfacukor
1 csipet só
1tk őrölt fahéj
200 g magozott, félbevágott meggy (fagyasztott is jó)
150 g szeletelt mandula
Juharszirup

 

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 220oC-ra. Egy serpenyőbe tegyünk 1tk vajat és tegyük be a sütőbe, hogy a vaj elolvadjon.

A megmaradt 1ek vajat olvasszuk meg a mikróban, öntsük át egy közepes tálba, majd keverjük hozzá a tejet, a tojásokat és a vanília aromát. Ezt jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet, porcukrot, sót, és a fahéjat. Alaposan keverjük össze a masszát.

Vegyük ki a serpenyőt a sütőből, aminek az alján jól szétolvadt a vaj. Tegyük bele a meggyet, erre öntsük rá a tésztát, majd a tetejére szórjuk a mandulát.

Süssük a palacsintát, amíg aranybarna nem lesz, kb. 15-20 percig. Hagyjuk hűlni kb. 5 percig, majd ezután vágjuk fel. Juharsziruppal tálaljuk. 

Elkészítési idő: 30 perc

Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr857212077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása