Az ananásztól, emésztést gyorsító hatása révén, gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon.
Hozzávalók 2 személyre:
- 120 g zabpehely
- Víz
- 1/2 közepes ananász
- 1 marék földimogyoró (héj nélkül)
- 2 ek méz
- 2 ek kókusz
Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely vágjuk apró kockákra az ananászt és szabadítsuk meg a héjától a földimogyorót, majd egy serpenyőben pirítsuk néhány percig a kókuszt, amíg kissé barnás színű lesz. Amikor megfőtt a zabpehely, keverjük bele a mézet, majd adjuk hozzá az ananászt és a földimogyorót, végül pedig szórjuk meg a pirított kókusszal.
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat! :)