Reggeli ötletek minden napra

Epres-banános tepsis zabpehely

2015. április 10. - Katonaévi

epres-bananos_tepsis_zabpehely2.JPG

 

Már egyre több helyen lehet kapni friss epret és egyre szebbeket is. Én nagy rajongója vagyok ennek a kicsi piros gyümölcsnek. A banánt szinte egész évben megvehetjük, de nyáron nem éppen olcsón, most még viszont egész kedvező áron beszerezhetjük. Imádom kombinálni az epret és a banánt, remek kiegészítői egymásnak. A zabpehely natúr íze teret enged ennek két fantasztikus gyümölcsnek, így ez a hármas kombináció csodás indítása a napnak. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g zabpehely
  • 1/2 tk só
  • 75 g nyírfacukor/eritritol
  • 2 ek barna cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 100 g dió felaprítva
  • 200 g friss eper felszeletelve
  • 1 közepes banán vékonyra szeletelve
  • 50 g sztívia csoki pasztilla vagy karob/csoki chips 
  • 500 ml tej
  • 2 tk vanília aroma
  • 3 ek olvasztott vaj plusz 1 ek a sütéshez 
  • 1 tojás

 

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy kisebb sütőtálat kenjük meg 1 ek olvasztott vajjal, majd tegyük félre. Egy közepes tálban keverjük össze a zabpelyhet, sót, nyírfacukrot/eritritolt, fahéjat, szódabikarbónát, a dió és a csoki chips/sztívia pasztilla felét valamint az eper felét. Keverjük össze, és öntsük bele a kivajazott sütőtálba. A maradék diót, csoki chipset/pasztillát és epret valamint a banánt oszlassuk el egyenletesen a tetején. Tegyük félre. Egy kisebb tálban keverjük el a tejet, vanília aromát, tojást és a vajat. Jól keverjük el, majd öntsük le vele a zabpelyhes keveréket. Kicsit rázzuk meg a sütőtálat, hogy a tejes keverék jól átjárja a zabpelyhet. Süssük aranybarnára, majd vegyük ki és szórjuk meg a barna cukorral. Tegyük vissza 1-2 percre, amíg a cukor elolvad. Melegen tálaljuk. 

Elkészítési idő: 50 perc (ebből előkészületek 15 perc, sütési idő 35 perc) 

Jó étvágyat! :) 

Ha tetszett a recept, kövess a Facebook-on is, hogy ne maradj le a legújabb receptektől! 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr497350702

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.04.10. 17:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása