Már egyre több helyen lehet kapni friss epret és egyre szebbeket is. Én nagy rajongója vagyok ennek a kicsi piros gyümölcsnek. A banánt szinte egész évben megvehetjük, de nyáron nem éppen olcsón, most még viszont egész kedvező áron beszerezhetjük. Imádom kombinálni az epret és a banánt, remek kiegészítői egymásnak. A zabpehely natúr íze teret enged ennek két fantasztikus gyümölcsnek, így ez a hármas kombináció csodás indítása a napnak.
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g zabpehely
- 1/2 tk só
- 75 g nyírfacukor/eritritol
- 2 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 100 g dió felaprítva
- 200 g friss eper felszeletelve
- 1 közepes banán vékonyra szeletelve
- 50 g sztívia csoki pasztilla vagy karob/csoki chips
- 500 ml tej
- 2 tk vanília aroma
- 3 ek olvasztott vaj plusz 1 ek a sütéshez
- 1 tojás
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy kisebb sütőtálat kenjük meg 1 ek olvasztott vajjal, majd tegyük félre. Egy közepes tálban keverjük össze a zabpelyhet, sót, nyírfacukrot/eritritolt, fahéjat, szódabikarbónát, a dió és a csoki chips/sztívia pasztilla felét valamint az eper felét. Keverjük össze, és öntsük bele a kivajazott sütőtálba. A maradék diót, csoki chipset/pasztillát és epret valamint a banánt oszlassuk el egyenletesen a tetején. Tegyük félre. Egy kisebb tálban keverjük el a tejet, vanília aromát, tojást és a vajat. Jól keverjük el, majd öntsük le vele a zabpelyhes keveréket. Kicsit rázzuk meg a sütőtálat, hogy a tejes keverék jól átjárja a zabpelyhet. Süssük aranybarnára, majd vegyük ki és szórjuk meg a barna cukorral. Tegyük vissza 1-2 percre, amíg a cukor elolvad. Melegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc (ebből előkészületek 15 perc, sütési idő 35 perc)
Jó étvágyat! :)
Ha tetszett a recept, kövess a Facebook-on is, hogy ne maradj le a legújabb receptektől!