Reggeli ötletek minden napra

Sós túrós zabpehely

2015. március 30. - Katonaévi

 

csuszas_zabpehely.JPG

Ezúttal nem voltam biztos a dolgomban, de gondoltam megéri kockáztatni. Bár, ahogy egy korábbi cikkemben írtam Jennifer Aniston is a sós zabpehely híve, én személy szerint nehezen vettem rá magam, hogy megkóstoljam ilyen formában. De végül rávettem, és az eredményben kellemesen csalódtam. Azt hiszem nem az utolsó próbálkozásom volt ez :) 

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 120 g zabpehely 
  • Víz 
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 8 ek túró 
  • 2 ek tejföl 
  • Só (ízlés szerint, illetve függ a szalonna sósságától is) 

 

Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy épp ellepje. Forrástól számítva főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely a szalonnát vágjuk fel apró kockákra majd pirítsuk meg lassú tűzön. Amikor megfőtt a zabpehely, vegyük le a tűzről és tegyük félre. A tejfölt keverjük el a túróval. Amikor a szalonna megpirult, a kisült zsírral együtt adjuk a tejfölös túróhoz. Alaposan keverjük el. Kóstoljuk meg és ha szükséges sózzuk egy picit. Ezt a túrós masszát keverjük el a zabpehellyel. 

 

Elkészítési idő: 20 perc

Jó étvágyat! :) 

Ha tetszett a recept, kövess a Facebook-on is, hogy ne maradj le a legújabb receptektől!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr957319082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása