Reggeli ötletek minden napra

Gourmet saláta - csakis ínyenceknek

2015. március 28. - Katonaévi

inyenc_salata2.JPG

Ez a saláta egy igazi gasztronómiai csoda :) A sós és édes ízek harmóniája különleges kényeztetés az ízlelőbimbóinknak, és ahogy a pörkölt mogyoró feldobja az egészet, arra már szavakat sem találok :) Kiváló vasárnapi reggeli, méltó felvezetése a rántott húsnak, már csak azért is mert a kelbimbó magas rosttartalmának köszönhetően jó hatással van a belekre, illetve segíti az emésztést, ami egy nehéz vasárnapi ebéd előtt nem jön rosszul. 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0,5 kg kelbimbó
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg földimogyoró 
  • 6 dkg vaj 
  • 1 tk só 
  • 3 ek juharszirup 

 

Elkészítés: A szalonnát vágjuk apró kockára és egy serpenyőben pirítsuk meg. Amíg pirul a szalonna, a kelbimbókat tisztítsuk meg, vegyük le róluk a külső rétegeket. Amikor a szalonnából kisült a zsír és jól megpirult, öntsük egy kis tálkába, tegyük félre. A serpenyőbe tegyük a vajat, olvasszuk fel, majd öntsük bele a kelbimbót, sózzuk meg, fedjük le és közepes hőfokon pároljuk puhára. Amíg fő a kelbimbó, aprítsuk össze vagy daráljuk le a mogyorót. Egy palacsintasütőben vagy egy tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg. Amikor már kezd barnulni és jó erősen érezzük a mogyoró illatát, vegyük le a tűzről  és öntsük át egy kisebb tálkába (ne hagyjuk a serpenyőben, mert tovább fog pirulni és könnyen megéghet). Amikor a kelbimbó megpuhult, vegyük le a fedőt és magas hőfokon kicsit pirítsuk meg, de csak épp hogy egy picit megbarnuljon. Ez mindössze néhány perc, vigyázzunk, nehogy megégjenek. Amikor szépen megpirult öntsük egy salátás tálba, adjuk hozzá a szalonnát, mazsolát, öntsük le a juharsziruppal majd szórjuk meg a pirított mogyoróval. 

Elkészítési idő: 30 perc 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr377309998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.03.28. 20:12:11

Hű, ez elég bizarr első hallásra. Otthon nem készíteném el, de ha valaki megkínál, akkor azért kipróbálom :)

Stitch 2015.03.29. 16:15:08

Biztos piramidális de attól még nem lesz valami gourmet mert egy csomó dolgot egymásra halmozol és egy csini tányérra kitálalod......ügyes vagy de eut még gyakorolni kell!!!!

Katonaévi 2015.04.03. 15:36:41

@Étteremkritikus: Remélem lesz aki megkínál :)
süti beállítások módosítása