Reggeli ötletek minden napra

Tojáslepény feta sajttal

2015. március 26. - Katonaévi

tojaslepeny.JPG

Elég vicces a sztori, ahogy ezt a receptet találtam :) A kislányom Bogyó és Babócát nézett a telefonon, aztán megunta és elkezdett más videókra kattintgatni. Mindezt a maga kis 21 hónapjával :) Egyszer csak megakadt a fülem a videón, hallottam, hogy valamilyen receptet taglalnak. Odamentem hozzá, újból megnéztük a receptet és egyből tudtam, hogy ezt meg kell osztanom veletek. Egyébként most már azt is tudom, hogy Kedd Kukta a műsor címe, és gyerekek számára is könnyen elkészíthető recepteket mutatnak be, így ez egy tényleg nagyon egyszerű reggeli ötlet. Bár kisgyerekes anyukák nem kizárt, hogy jártak már hasonlóan és számukra ismerős a recept, de aki nem ismeri, az próbálja ki mindenképp. 

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 6 tojás
  • 10 dkg feta sajt
  • 15 dkg mirelit kukorica
  • 5 dkg bacon
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • Csipet oregáno 
  • Vaj a sütéshez 

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A sajtot és a bacont vágjuk apró kockákra. A bacont kicsit pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a kukoricát. A tojásokat verjük fel egy közepes tálban majd adjuk hozzá a megpirított bacont, fokhagymát, kukoricát és az oregánot. Öntsük a tojásos masszát 1 közepes vagy 2 kisebb méretű kivajazott  kerámia tálba. Szórjuk meg a feldarabolt feta sajttal és tegyük a sütőbe 30 percre. 

Elkészítési idő: 40 perc (ebből előkészületek 10 perc, sütési idő 30 perc) 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr17304060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása