Ezt a kekszet érdemes előző este elkészíteni, mert bár frissen, melegen is finom, mégis másnaposan, kihűlve az igazi. Nagyon egészséges reggeli, de a maradékot tízóraira vagy uzsonnára is elcsomagolhatjuk. Nincs benne cukor, a banántól mégis kellemesen édeskés, amikor viszont csokidarabkára harapunk, igazi desszertélményben lesz részünk :)
Hozzávalók 16 db kekszhez:
2 érett banán (pépesre nyomkodva)
1 púpozott ek mogyoróvaj
1 tk vanília aroma vagy 1 rúd vanília
1 ek olvasztott vaj
220 g zabpehely
2 púpozott ek mandulaliszt
50 g karob/csoki chips vagy stevia csoki pastilla
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 175oC-ra
Egy nagy tálban, alaposan keverjük össze a pépesített banánt és a mogyoróvajat majd adjuk hozzá a vaníliát és alaposan keverjük el.Adjuk hozzá a zabpelyhet és a mandulalisztet, majd ismét keverjük el alaposan. Végül adjuk hozzá a karob/csoki chipset vagy stevia pastillát.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk a tésztát, egy adag kb. egy evőkanálnyi mennyiség legyen, és kissé lapítsuk el.
Süssük kb. 15 percig, vagy amíg arany barnák nem lesznek. Amikor kész vannak, vegyük ki a sütőből, de hagyjuk a tepsiben pihenni legalább 5 percig. Ezután kivehetjük. Fogyasszunk mellé egy pohár frissen facsart répás narancslevet, amit 2 narancsból és 1 répából készítsünk.
Elkészítési idő: 30 perc, ebből előkészületek 15 perc, a többi a sülési idő
Jó étvágyat! :)