Reggeli ötletek minden napra

Őszibarackos zabpehely

2015. március 02. - Katonaévi

 

 

oszibarackos_zabpehely2.JPG

 

A zabpehely fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, így véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Gyulladásgátló, s jótékony hatással van az idegrendszerre is. Magas rosttartalma biztosítja a jó emésztést. Ásványi anyagokban gazdag, megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas, és tekintélyes fehérjetartalommal bír, valamint az elvárható antioxidánsok is megtalálhatóak benne. Magas a B- és E-vitamin-tartalma. Kétség nem fér hozzá, ezt rendszeresen fogyasztani kell! 

Hozzávalók 2 személyre: 

120 g zabpehely 
Víz
2 ek méz
4 db őszibarack befőtt/fagyasztott őszibarack 
150 ml natúr joghurt 

Elkészítés: A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje. Forrás után főzzük további 3 percig. Amíg fő a zabpehely, vágjuk fel a barackot kb. 1 cm-es kockákra. Amikor megfőtt a zabpehely, keverjük el a mézzel, majd adjuk hozzá a joghurtot és a barackot. Ízlés szerint adhatunk hozzá még több mézet vagy barackot. 

Elkészítési idő: 10 perc

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr897219607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása