Reggeli ötletek minden napra

Ezersziget saláta fokhagymás-füstölt sajtos pirítóssal

2015. február 28. - Katonaévi

 

 

sali.jpg

 

A saláta a nap bármely szakában kiváló választás, a kenyérrel viszont már óvatosabbnak kell lenni, de ha reggel fogyasztjuk, abból nagy baj nem lehet. A saláta könnyedsége és a füstölt sajt karakteres íze remekül összeillenek. 

Hozzávalók 2 személyre: 

Salátához

1/2 jégsaláta
1/2 jégcsap retek  
1/2 kaliforniai paprika 
150 ml natúr joghurt 
1 ek majonéz 
1/2 tasak Ezersziget salátaöntet por 

Pirítóshoz

2 szelet kenyér 
5 dkg füstölt sajt 
Fokhagymapor
2 ek olívaolaj

Elkészítés: A pirítóssal kezdjük, mert amíg az sül, elkészíthetjük a salátát. A sajtot reszeljük le. A kenyérszeleteket locsoljuk meg olívaolajjal (1 ek/1 szelet kenyér), szórjuk meg ízlés szerint fokhagymaporral, majd halmozzuk a tetejére a sajtot. Tegyük sütőbe és magas hőfokon süsük néhány percig, amíg a sajt ráolvad a kenyérre. Ez idő alatt a kenyér is kissé megpirul, de nem lesz kőkemény. 

Amíg a sütő végzi a dolgát a pirítósunkkal, készítsük el a salátát. A jégsalátát vágjuk fel kb. 2 cm-es négyzetekre, majd aprítsuk fel a retket és a paprikát is. A salátaöntet port keverjük bele a joghurtba, majd az alaposan elkevert öntettel locsoljuk meg a salátát. Közben gyakran nézzünk rá a pirítósra, nehogy megégjen. Amikor megsült, a salátával együtt tálaljuk. 

Elkészítési idő: 15 perc

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggeliotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr77212127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása